Blog Praktijk Zienderogen

Blog

Op deze pagina kun je mijn blogs lezen. Klik op één van de afbeeldingen hieronder om meer te lezen. 

Blog Praktijk Zienderogen

Onderwijsachterstand?

En daar gaan we weer..... De angst voor onderwijsachterstanden is er weer (of nog steeds?).

Lieve moeders van Nederland (en natuurlijk vaders, maar voor mijn gevoel hebben die minder last van de genoemde  'onderwijsachterstanden-angst'), 

Ieder kind leert op zijn of haar eigen manier en in een eigen tempo. Ga niet de leerkracht uithangen, want dat verstoort de opvoedrelatie met je kind. Tijdens de vorige lockdown dacht ik (ook) dat ik dat wel kon met mijn achtergrond als leerkracht, maar dat werkte dus niet. 


Voor onze kinderen ben ik hun moeder en niet hun leerkracht. Dat ga ik deze ronde dus ook niet meer willen. Ik vertrouw er op dat school ook op afstand begeleidt wat nodig is, ik zal er zijn voor de support daar omheen, maar laat het verder los. 


Alvast een excuus naar school als opdrachten dan niet gemaakt worden zoals zij wellicht gewenst hadden. Dat gebeurt vast wel vaker als zij op school zijn en ik er niet bij ben. Dan kan ik het ook niet oplossen, dus verwacht dat nu ook niet van mij. Ook daarin vertrouw ik er op dat school daar wel uitkomt met onze kinderen. Anders horen wij dat vast en zeker.


Wij gaan de komende periode voor plezier, succeservaringen en ons welbevinden. Ik geloof dat we vanuit die basis open kunnen staan om heel veel te leren.


Lees ook even bijgevoegd artikel door te klikken op de afbeelding hierboven. Dat relativeert enorm. Zorg goed voor jezelf en maak er een fijne tijd van .


Loop je toch vast of kun je wel wat motivatie gebruiken? Neem dan contact met mij op. Ik luister graag naar je en indien gewenst starten we een coachtraject. 

Praktijk Zienderogen - coaching, training en ontspanning is online geopend.

17-12-2020

Blog Praktijk Zienderogen

Verbinding

Hoe is het met jouw verbinding?

Als HSP ben je sterk geneigd om jezelf te vergeten. Je doet vaak wat anderen van je verwachten of wat jij denkt dat ze van jou verwachten (niet alles wat je denkt is waar hè ).


Als ik naar mijzelf kijk begint dat al zodra ik 's ochtends mijn ogen open doe. De eerste MAMA hoor ik direct vanuit een andere kamer. Mijn gewoonte daarbij was altijd om daar direct op in te gaan. 


Sinds een tijdje probeer ik om daar niet meer meteen op in te gaan. Dat is beter voor mij EN voor de ander. Ik leer beter voor mijzelf te zorgen en zij leren dat ze het ook zelf kunnen.


Lukt dat altijd? Nee, zeker niet. 

Is dat erg? Nee, dat ook niet.

Oefening baart kunst!


Wat mij helpt is om zo nu en dan al vooraf afstand te nemen, letterlijk. In huis ben ik te dichtbij en betrokken en blijft de verleiding om dingen voor de ander te regelen aanwezig.


Fijn even een stuk wandelen, oortjes in en luisteren naar een boek, podcast of muziek. Ga jij vandaag nog iets voor jezelf doen?


#zelfzorg #afstand #verbonden #ruis #hsp #verbinding #wifi #bos #nu #ontspannen #voorjezelf #wandelen #ontkoppelen #betrokken #dichtbij #oefeningbaartkunst 

#praktijkzienderogen #online #geopend

20-12-2020

Blog Praktijk Zienderogen

Naar huis...

Daar gingen velen van ons gisteren; naar huis, voor een langere periode...


Wat er voor mij bij kwam was dat het heel erg triest weer was, een druilerige dag. Het weer, de seizoenen, donker en licht, dat heeft allemaal invloed op mij.


Er wordt veel gezegd en geschreven over deze lockdown. Ik vind dat allemaal overtollige ballast. Het is wat het is en daar hebben we het mee te doen, is mijn filosofie daarbij. 


Het maakt in mijn beleving niet uit of je het terecht vindt of niet terecht, denkt dat het beter anders had gekund, het sneu vindt voor bepaalde doelgroepen, etc etc. Dat is allemaal niet helpend voor jezelf en het verandert de situatie toch niet.


Dus lieve mensen, blijft niet hangen in wat was of wat had moeten zijn. Kies er voor om te accepteren hoe het is, je zult je daar echt beter bij voelen ♡. Zorg goed voor jezelf! 


Heb je behoefte aan een luisterend oor (niet klagend, maar dragend) dan ben ik er voor je. 

Praktijk Zienderogen blijft online geopend, mail gerust voor een afspraak: 

wendy@praktijkzienderogen.nl 


#home #accepteren #nietklagenmaardragen #zorggoedvoorjezelf #hsp #hoogsensitief #hoogsensitiviteit #voelen #energie #positief #mindset #omdenken #bewustwording #nu #praktijkzienderogen #online #voeljewelkom #oss #blijfgezond

16-12-2020